Muzeu-Memorialul Ulmi-Poleni

Biserica Tansa Belceşti

Biserica din Tansa a fost terminată în anul 1931 sfinţită în anul 1933. Afectată de război a fost reparată, cu sprijinul primăriei şi a locuitorilor din comună.

Biserica-Ciorăni(1862) cu hramul Sf. Arahangheli Mihail şi Gavriil

A fost construită între anii 1860-1862 de Aga Radu Manolache, pe locul unei biserici existente din 1774. A fost sfinţită în ziua de 8 noiembrie care este şi hramul bisericii (Sfinții Voievozi Arhangheli Mihail şi Gavriil).

Biserica din lemn-Munteni

Satul Munteni - are două biserici: una este din lemn, adusă de la munte, montată aici, între 1887-1888. Clopotele aduse de la mănăstirea Neamţ, iar clopotniţa din piatră ridicată în anii 1905-1906.

Biserica din piatră Munteni

În anul 1933, Victor Iamandi, eliberează actul de construire a unei biserici din piatră, terminată în 1977 - resfinţită, având hramul ,,Sfinții  Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Biserica Liteni

A fost construită între 1924-1929 - Matei Ştefănescu, donatorul terenului. Preotul Ioan Moga a coordonat lucrările. Lângă altar se află mormântul său. Distrusă în Primul Război Mondial, a fost refăcută şi resfinţită în anul 1974.

Hramul bisericii este ,, Sf. Împărați Constantin şi Elena”

Biserica Satu Nou(1955) cu hramul Sf. Nicolae

Are același an de aprobare a construcției cu biserica Munteni, 1933 în timpul ministrului Victor Iamandi. S-a zidit până la ferestre după care lucrările s-au sistat pentru mai mult timp. În anul 1953 s-au reluat lucrările de către preotul Vasile PARTENIE și au durat până 1955.
S-a adus o catapiteasmă de la o capelă a spitalului Hârlău (ctitoria Pulcheriei Ghica).

Biserica Ruși

S-a făcut prin stăruința preotului Vasile FLORARIU cu sprijinul primăriei și a locuitorilor din comuna Belcești. Primul preot paroh ALEXANDRU FLORARIU iar după plecarea acestuia a urmat preotul Constantin SĂNDULACHE.

Hramul bisericii  este  Nașterea Sfântului  Ioan Botezătorul (Sânzienele, Drăgaica).

Biserica Văleni

construită cu sprijinul primăriei și a locuitorilor din comună sub coordonarea lucrărilor de către preotul Mihai Zaharia.

Este o biserică mare, construită în stil ștefanian, de aceea nu a fost finalizată nici până în prezent.

Hramul bisericii este ,, Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Biserica Sf.Tereza

Este singura biserică catolică din comună, cu hramul Sf.Tereza-din 2012-parohie de sine stătătoare.

Centrul-Social Filantropic Satu-Nou

Monumentul eroilor-Tansa

Monumentul eroilor-Satu-Nou

Monumentul eroilor-Liteni

Monumentul eroilor-Munteni

Monumentul eroilor - Ciorăni, Văleni și Ruși

Monumentu eroilor-Ulmi

Biblioteca

Sari la conținut